S16 Ik krijg altijd gelijk! Workshop Succesvol Onderhandelen


Lars Duursma

Voorzitter(s): R. Meerwaldt, chirurg, Medisch Spectrum Twente, Enschede & penningmeester NVvH

Vrijdag 25 november 2016

14:00 - 15:00u in ExpoTheater

Categorieën: Algemeen/Overig

Parallel sessie: S16 ‘Ik krijg altijd gelijk!’


In de afgelopen periode bedachten we met enkele collega's een plan om mensen met complexe wonden beter te behandelen. De zorg rondom deze patiënten vindt zeer gefragmenteerd plaats o.a. omdat er zoveel zorgverleners zijn die wondzorg aanbieden. Dit leidt vaak tot onnodig lange behandelingen in de eerste lijn zonder dat er duidelijke diagnose wordt gesteld waarom een wond niet geneest. Daarnaast vinden er veel onnodige behandelingen in het ziekenhuis plaats die net zo goed en aanzienlijk goedkoper in de eerste lijn kunnen plaats vinden. Eindresultaat: weinig waarde van zorg. De wondgenezing duurt te lang met alle opkomende problemen en ernstige ongemakken voor de patiënt; en de kosten rijzen de pan uit.

We schreven een plan hoe deze patiënten door de hele keten heen gestructureerd de juiste zorg te verlenen, welke uitkomsten van wondzorg ons relevant leek en welke besparingen we hiermee kunnen realiseren. Inhoudelijk, naar onze mening, een sterk plan. Maar dan begint datgene wat voor veel professionals, en dus ook voor chirurgen, vaak lastiger blijkt. Hoe krijg ik collega's, zorgverleners en anderen mee in ons plan? Gelijk hebben betekent nog niet dat je ook gelijk krijgt! Als je vervolgens jullie plan mag gaan bespreken met zorgverzekeraars blijkt wederom dat voor een succesvol project diverse andere factoren van groter belang zijn dan de medisch inhoudelijke kant.

In het BBv symposium "Ik krijg altijd gelijk!" neemt Lars Duursma ons mee welke factoren een grote rol spelen als het gaat om overtuigingskracht. Lars is wereldkampioen debatteren, was betrokken bij diverse campagne aspecten van president Obama en analyseert momenteel nauwlettend de verkiezingen in Amerika. Weten wie je moet overtuigen, de effecten van non-verbale communicatie en hoe om te gaan met framing zullen ongetwijfeld tijdens dit symposium aan bod komen. Kortom, overtuigen gaan we leren van Lars.

Meer info