AbbVie B.V.


About us

AbbVie is een jong en ambitieus biofarmaceutisch bedrijf. Het is onze missie om mensen met complexe aandoeningen te helpen met onze innovatieve geneesmiddelen en bijbehorende zorgoplossingen. Dat doen wij bij ziektegebieden zoals reuma, psoriasis, ziekte van Crohn, hepatitis C, ziekte van Parkinson en kanker. Mensen helpen om fit te zijn voor werk- en privéleven, daar doen we het voor.

Samen het verschil maken

Een ziekteproces is heel persoonlijk. Daarom richten wij ons op wat voor de patiënt het meeste telt: de patient journey. Deze reis die iemand maakt tijdens zijn of haar ziekte is ons uitgangspunt. Zo maken wij het verschil in de kwaliteit van leven van miljoenen mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld.

Solide an innovatief

AbbVie werd in 2013 opgericht als wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf. Onze herkomst ligt in Abbott, opgericht in 1888 door arts Wallace Abbott uit Chicago. Binnen AbbVie verenigen we de expertise en solide basis van een farmaceutisch bedrijf met het innovatieve vermogen en het ondernemerschap van de biotechnologie. Door deze bijzondere combinatie kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheidszorg.

28.000 werknemers wereldwijd  

Wereldwijd werken bij AbbVie 28.000 medewerkers in meer dan 170 landen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Chicago. In Nederland werken 300 mensen, waarvan 200 zich vanuit Hoofddorp dagelijks inzetten voor de beschikbaarheid van onze geneesmiddelen, het juiste gebruik ervan én de zorg eromheen. In Zwolle hebben wij 100 collega's, die samen verantwoordelijk zijn voor de internationale logistiek en supply chain.

Website AbbVie