'Wat ons bindt' - NVvH Najaarsdag 25 november 2016


De NVvH blijft On Tour met de Najaarsdag. Dit jaar bezoeken we het CineMec te Ede, waar deze keer de rode loper voor ons wordt uitgerold.

Wij beginnen de Najaarsdag met een plenaire lecture door Bas Haring, volksfilosoof en hoogleraar ‘publiek begrip van wetenschap’, die spreekt over “De spanning tussen binden en loslaten”.

Na de koffie en de thee heeft u ruime keuze tussen in totaal 8 parallel verlopende sessies, bestaande uit diverse minisymposia met algemene thema's maar ook gericht op de subverenigingen. Klinkende titels als: 'Zó werkt de zorg' (spoedcollege over voor chirurgen relevante partijen, wetten en geldstromen in de zorg), 'Ik krijg altijd gelijk!' (workshop succesvol onderhandelen van wereldkampioen debatteren Lars Duursma), 'Fit to Perform: wens of werkelijkheid?' en 'Ambitie, dat is wat ons bindt' beloven een unieke en leerzame dag. Met de uitreiking van de Gildepenningen 2016 voor Jonge Klaren wordt het succesvol afronden van hun opleiding gevierd. Kijk vooraf goed in het programma zodat u een goede keuze maakt bij welke sessie u aansluit.

Vrije voordrachten

Achter de schermen staan wij ook niet stil. Zo hebben de reviewers van de ingediende abstracts kunnen werken met de verbeterde reviewmodule, waardoor abstracts beter en vollediger worden beoordeeld middels ons scoringssysteem. Wij streven naar ten minste 5 reviewers per abstract zodat er een goed peer reviewed oordeel uitkomt. Deze reviewers bestaan uit leden van de congrescommissie, leden voorgedragen door de VAGH en leden voorgedragen door de subverenigingen.  Het verlengen van de tijden voor de vrije voordrachten naar 7 minuten presentatie en 5 minuten discussie, is goed bevallen. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen waardoor er een levendige discussie met de zaal ontstaat. Wij hopen wederom op aanwezigheid van de mede-auteurs/hoofdonderzoekers in de zalen bij de presentatie van de vrije voordrachten.

Reviewers gezocht

Mocht u zelf ambitie hebben om op te willen treden als reviewer, dan kunt u zich via ons secretariaat aanmelden via het emailadres congres@nvvh.knmg.nl. Wij streven ernaar om een goede verdeling te hebben tussen academisch en perifere specialisten.

Schoemakerprijs en het Historisch Genootschap Heelkunde slaan wederom handen ineen

Een selectie van inzenders voor de Schoemakerprijs presenteren hun proefschrift in een sessie “Presentatie nieuwe proefschriften” voorheen ook wel bekend als het Oude Klaren Convent. ’s Middags wordt plenair de winnaar van het beste wetenschappelijke proefschrift van Nederlandse bodem bekend gemaakt.

Winnaars digitale evaluatie

Zoals u gewend bent op de Chirurgendagen, wordt ook de Najaarsdag digitaal geëvalueerd. U ontvang aan het einde van de Najaarsdag een digitale evaluatie. Onder alle invullers zal wederom een Iris bon verloot worden. Wij willen nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om feedback te geven. Wij gebruiken uw evaluatie voor verdere verbetering en modernisering. De Congrescommissie zal zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar zijn. Wij zijn benieuwd naar uw mening.

Wij hopen u in groten getale te mogen begroeten in CineMec Ede!

Edward Tan, voorzitter Congrescommissie NVvH
Dick Scharn, vice-voorzitter Congrescommissie NVvH
Jennifer Schreinemaker, inkomend vice-voorzitter Congrescommissie NVvH
Micky Cohen de Lara, directeur NVvH